Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту




















Статистика

Організація харчування

Договір № 2 спільного тимчасового користування нерухомого майна та обладнання з метою організації харчування учнів Ліцею № 5 ММР ЗО складено з ЧП «Іванова»  03.09.2018 р.

 

Забезпечити дотримання таких показників вартості харчування школярів в Ліцеї № 5 ММР ЗО

з 04.09.2018р.:

учнів 5-11 класів, які користуються пільгами – 19 грн.50 коп.

 

Організація гарячого харчування в школі

Освоєння шкільних програм вимагає від дітей високої розумової активності. Учень, що залучається до знань, не тільки виконує важку працю, але водночас і росте, розвивається, і для всього цього він повинен отримувати повноцінне харчування тому, що напружена розумова діяльність пов'язана зі значними витратами енергії.

Питання організації харчування учнів постійно піднімаються на педагогічних радах ліцею, нарадах при директорі, загальношкільних і класних батьківських зборах, засіданнях ради школи, класних годинах, уроках ОЗ.

Мета роботи з організації харчування учнів на 2018-2019 навчальний рік: охоплення гарячим харчуванням максимальної кількості учнів школи; забезпечення пільговим харчуванням учнів пільгових категорій; виховання в учнів культури харчування; профілактика шлунково-кишкових захворювань школярів.

Завдання:

• Охопити пільговим гарячим харчуванням учнів окремих пільгових категорій.

• Супроводжувати пільгове харчування учнів пакетом нормативно-правових документів.

• Включити питання з організації харчування в загальношкільний план навчально-виховної роботи.

• Призначити бракеражну комісію з перевірки організації та якості харчування у шкільній їдальні.

• Розробити оптимальний режим харчування учнів.

• Проводити профілактичну роботу з учнями та їх батьками щодо охопленням гарячим харчуванням максимальної кількості учнів ліцею.

У вересні 2018 року створена бракеражна комісія та комісія громадського контролю з метою перевірки  якості приготування їжі, культуру обслуговування працівників їдальні, виконання норм СЕС, доброякісність продуктів, дотримання норм відпуску готових страв.

Відповідальний за харчування веде щодня документацію і щомісяця звітує з харчування в управління освіти, в бухгалтерію та на нараді при директорі.

Враховуючи розклад шкільних занять, був затверджений режим харчування у шкільній їдальні та розміщення класів відповідно до плану їдальні.

Учні отримують всі види гарячого харчування в шкільній їдальні: сніданок, обід. Моніторинг охоплення гарячим харчуванням ведеться щомісяця.

У їдальні організовано чергування вчителів, оформлено стенд «Харчування у школі» зі змінною інформацією: меню, графік харчування учнів.

На шкільному сайті розміщена інформація щодо організації харчування учнів у школі.

Організація харчування неможлива без контрольно-аналітичної діяльності.

У цьому навчальному році були заплановані та проводяться перевірки:

- санітарно-гігієнічного стану їдальні і харчоблоку;

- організації чергування в шкільній їдальні;

- якості готової продукції;

- цільового використання продуктів харчування і готової продукції відповідно з попереднім замовленням;

- ведення бракеражного журналу готової і сирої продукції;

- виконання графіка поставок продуктів і готової продукції, строків їх зберігання та використання.

Маркування тех. обладнання та прибирального інвентарю дотримується згідно вимог.

Їдальня працює з 8.00 до 15.00.

Мається щоденне і двотижневе  меню.

Мається наявність добових проб.

Працівники укомплектовані санітарним одягом. Санітарні книжки пройдені за термінами.

 

План заходів щодо організації харчування в Ліцеї № 5 ММР ЗО

№ п/п

Назва заходу

Дата проведення

Відповідальні

Відмітка про виконання

1.

Вжити заходів щодо створення необхідних умов для організації харчування дітей, забезпечити неухильне дотримання нормативно – правових документів.

Затвердимти графік роботи їдальні.

Призначити відповідального за веденням обліку та документацією в ліцеї щодо організації харчування учнів пільгових категорій.

Постійно

 

 

 

03.09.18

ЗДВР

 

 

 

Директор

 

2.

Організувати повноцінне, безпечне і якісне харчування дітей.

Здійснювати постійний контроль за якістю та дотриманням норм харчування учнів.

Протягом

року

ЗДВР, соціальний педагог

 

3.

Посилити протиепідемічні заходи щодо попередження спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь.

Постійно

Мед.працівник

 

4.

Проводити роз’яснювальну роботу серед батьків щодо організації харчування дітей різного віку.

Постійно

Класні керівники

 

5.

Посилити контроль за дотриманням санітарно – гігієнічних вимог на харчоблоці під час прийняття продуктів харчування, дотриманням термінів та умов їх зберігання, реалізації, ведення медичної документації тощо.

Постійно

ЗДВР

Мед.працівник

 

6.

Здійснювати безоплатне харчування учнів пільгових категорій.

Постійно

Соціальний педагог

 

7.

Здійснювати контроль з дотримання учнями правил особистої гігієни та вживання гарячих страв учнями, дотримання режиму та графіку харчування дітей, чергування педагогічних працівників в шкільній їдальні.

Постійно

Соціальний педагог

Мед.працівник

Чергові вчителі

 

8.

Організувати вільний доступ до питної води під час перебування дітей у ліцеї.

Постійно

Адміністрація

 

9.

Організувати лекції, семінари, вікторини, Дні здоров’я для прищеплення культури здорового харчування, етики прийому їжі, профілактики харчових отруєнь та інфекційних захворювань.

Протягом року

Класні керівники

 

Вчитель паредмету ОЗ

 

 

Наказ управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області  від 20.08.2018 №449 "Про організацію харчування учнів окремих категорій 1-11 класів в закладах загальної середньої освіти міста та втрату чинності наказу управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області від 22.09.2017 №633" (Переглянути)

Наказ управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області від 14.09.2018 №560 "Про внесення доповнень до наказу управління освіти Мелітопольської міської ради запорізької області від 20.08.2018 №449" (Переглянути)

Інформація про організацію харчування станом на 14.09.2018 (Переглянути)

 

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031


Українське ділове мовлення. Календар свят


Корисні посилання





































Друзі сайту
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook
  • Copyright MyCorp © 2018Зробити безкоштовний сайт з uCoz